Vyborné recepty pro Vás odemě. Vaření s chuťí

VELIKONOČNÍ NÁDIVKA

10. dubna 2017 v 21:25 | RETIGOVKA |  Velikonoční jídla

VELIKONOČNÍ NÁDIVKA


SUROVINY:
750 g vařeného uzeného masa
250 ml vývaru z uzeného masa
7 vajec
50 g másla
1 toustový chléb
50 g nasekaných kopřivových listů
asi 20 g jarních zelených bylinek nebo pesta z medvědího česneku
podle chuti sůl, pepř
máslo na vymazání zapékací nádoby

PŘÍPRAVA: Toustový chléb nakrájíme na kostičky a zvlhčíme jej vývarem z uzeného masa. Oddělíme vaječné žloutky od bílků. Žloutky utřeme se změklým máslem a se solí. Přidáme vařené a na kostky nakrájené maso. K masu přidáme zvlhčené pečivo, osolíme, opepříme a přidáme hrst nasekaných spařených kopřiv, k tomu drobně pokrájené jarní bylinky (mladá cibulka, špenátové listy, medvědí česnek). Promícháme a přidáme ušlehaný sníh z bílků. Zapékací nádobu vymažeme máslem a nádivkovou směs rozetřeme po celé ploše. V troubě předehřáté na 180 °C pečeme cca 30 minut
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama