Vyborné recepty pro Vás odemě. Vaření s chuťí

TAŽENÝ JABLEČNÝ ŠTRUDL

22. února 2017 v 13:04 | Retigovka |  Moučníky


TAŽENÝ JABLEČNÝ ŠTRUDL

Tažené těsto:
270 g mouka hladká + 30 g na pomoučení
1 ks Vejce
3 g Sůl
15 g Olej stolní
75 Voda

Náplň:
1200 g Jablka
150 g Cukr krupice
3 g Skořice mletá
30 g Rozinky
100 g Strouhanka
150 g Vlašské ořechy mleté
150 g Máslo
75 g Cukr moučka na posypání

Postup:
Hladkou mouku prosijeme (trochu mouky odložíme na pomoučení ubrusu a pomoučení těsta), přidáme dávku vejce, sůl, olej a vodu a směs zpracujeme na hladké, nelepivé těsto. Hotové těsto mírně pomoučíme, přiklopíme vhodnou nádobu a necháme nejméně čtvrt hodiny odpočinout v teple.
Na pracovní stůl prostřeme čistý ubrus a nepatrně jej pomoučíme.
Odpočaté těsto částečně rozválíme, položíme na pomoučený ubrus a pečlivě vytahujeme, aby bylo co nejtenčí a nepotrhané. Na vytažené těsto rozložíme oloupaná, jádřinců zbavená a na jemné plátky nakrájená jablka, posypeme směsí krupicového cukru se skořicí, očištěnými, opláchnutými a spařenými rozinkami, prosátou a na jedné třetině másla osmaženou strouhankou a ořechy a pokropíme další třetinou rozpuštěného másla.
Pomocí podloženého ubrusu těsto zavineme, závin položíme na plech pomaštěným máslem, potřeme zbylým máslem a upečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova.
Po upečení krájíme závin na jednotlivé porce a posypeme moučkovým cukrem.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Siginitou Siginitou | Web | 22. února 2017 v 13:15 | Reagovat

Hned bych si dala. Mňam. :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama