Vyborné recepty pro Vás odemě. Vaření s chuťí

Levandulové sušenky

9. února 2017 v 13:44 | RETIGOVKA |  Moučníky

Levandulové sušenky



Suroviny:
210 g máslo
120 g moučkového cukru
250 g hladká mouky
3 lžíce bramborového škrobu
1 žloutek
1 lžíce květu levandule BIO
1 malá kávová lžička citronové kůry
1 lžíce citrónové šťávy
špetka soli

Pracovní postup:

Všechny suroviny zpracujeme v míse na hladké těsto, které rozdělíme na polovinu a vyválíme na válečky o průměru asi 3 cm.
Válečky zabalíme do potravinářské fólie a necháme v lednici asi hodinu ztuhnout ale klidně i přes noc.
Vychlazené těsto nakrájíme na plátky silné 5 mm a skládáme na plech vyložený pečicím papírem. Mezi plátky necháváme vetší mezery, těsto při pečení hodně naskočí.
Sušenky pak peče v troubě předehřáté na 170°C cca 12 minut.
Teplé mužeme obalovat v mletém a vanilkovém cukru.
Skladujte v suchém prostředí
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama