Vyborné recepty pro Vás odemě. Vaření s chuťí

koblihy

9. února 2017 v 14:03 | Retigovka |  Moučníky
  • koblihy


  • Suroviny:
  • 500 g hladké mouky + na podsypání
  • 50 g hrubé
  • 1 lžíce krupicového cukru
  • 50 g másla
  • 3 ks žloutky
  • 40 g droždí
  • špetku soli
  • 1 lžičku strouhané citronové kůry
  • 1 ks sáček vanilkového cukru
  • 3 lžice rumu nebo tuzemáku
  • 375 g vlažného mléka
  • 1/2 l oleje na smažení
  •  250 g zavařeniny - marmeláda
Pracovní postup:

PŘIPRAVTE KVÁSEK- z vlažného mléka, kvasnic a cukru.
Máslo s cukrem a žloutky společně utřete a přidejte rum, vanilinový cukr a citronovou kůru v míse.


Do mísy prosEjte mouku a sůl, vlijte kvásek a zbylé mléko. Všechno zpracujte tak, aby vzniklo vláčné, pružné těsto.
Zpracované těsto poprašte trochou mouky, přikryjte utěrkou a nechte na teplém místě půl až tři čtvrtě hodiny kynout, až zdvojnásobí objem.

Těsto znovu promíchejte a vyválejte asi na 2 - centimetrovou tloušťku. Vykrájejte náznakově kolečka na půlce těsta a uprostřed dejte marmeládu a přikryjte druhou polovinou těsta a vykrojte koblížky a nechejte nakynout.


Mezitím nalijte do hlubšího kastrůlku tolik oleje, aby v něm koblihy mohly plavat, a olej rozpalte.

Koblihy vkládejte tak, aby se nedotýkaly. Obrátí se buď samy, nebo jim můžete pomoci vařečkou či naběračkou. Když stejnoměrně zezlátnou, je hotovo.

Na závěr pocukrujeme.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama