Vyborné recepty pro Vás odemě. Vaření s chuťí

PANNA COTTA

29. prosince 2016 v 14:40 | Retigovka |  Moučníky

Panna cotta




Suroviny:

500 ml smetany ke šlehání min 31tuku
5 plátky želatiny
40 g cukru krystal
1/2 vanilkový lusk
maliny, borůvky nebo malinové coulis a lístky máty na ozdobu

Pracovní postup:

Do studené vody dáme rozpustit plátky želatiny. Mezitím si připravíme čtyři skleničky nebo jiné formičky. Přivedeme k varu polovinu smetany s cukrem a dření z vanilkového lusku a dobře promícháme - smetana se nesmí připálit. Následovně necháme mírně vychladnout a poté do ní přidáme vymačkané plátky želatiny a rozmícháme až se rozpustí.
Zbytek smetany ušleháme do polo-tuha a spojíme ji s provařenou vanilkovou směsí. Hmotu vlijeme do připravených sklenek nebo formiček a 4 až 6 hodin necháme v chladu tuhnout.Při podávání zdobíme malinami borůvkami či coulis z ovoce.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama