Vyborné recepty pro Vás odemě. Vaření s chuťí

ČOČKA NA KYSELO SE ZLATOU CIBULKOU

29. prosince 2016 v 14:04 | Retigovka |  bezmasé pokrmy

ČOČKA NA KYSELO SE ZLATOU CIBULKOU




Suroviny:

500 g čočky
voda na vaření
300 g cibule
100 g sádlo nebo olej
20 g mouka hladká
sůl dle chuti
pepř dle chuti
ocet dle chuti


Pracovní postup:

Čočku přeberte, propláchněte ve studené vodě a na dvě až čtyři hodiny namočte do studené vody.
Pokud nestíháte nevadí, NENAMÁČEJTE čočka to snese vaření se zase tak dlouho neprodlouží jako u ostatních luštěnin


Zalijte čočku aby byla zcela ponořená. Zakryjte pokličkou a uvařte do-poloměkka; trvá to cca půl hodiny od doby varu.
ČOČKU SOLÍME AŽ PO UVAŘENÍ.

Na tuku si opečte cibuli dozlatova část obdělejte stranou na závěr jí posypeme čočku.
Do zbylé cibule s tukem přidejte mouku tak, abyste získali jíšku světle zlatavé barvy.

Jíšku přidejte do poloměkké čočky a společně asi 20 minut povařte.

Ochuťe octem, osolte, opepřete a nechte krátce přejít varem.

Čočka tradičně podává s uzeným masem nebo vejcem a doplnit nakládanou okurkou a neměl by chybět ani čerstvý́ chléb.

Tip:
vylepšíme při podávání dozlatova osmaženou cibulkou.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama