Vyborné recepty pro Vás odemě. Vaření s chuťí

HAMBURGER HOUSKA

7. června 2016 v 12:47 | Retigovka |  pečivo a chleba

HAMBURGER HOUSKA





Suroviny 4 - 6 ks bulek na hamburger:
275 g hladké mouky + na pomoučení
170 ml/g teplé vody
20 ml/g oleje
20 g čerstvého droždí používám rozvažované
1,5 kávová lžička cukru krupice
2 kávová lžičky soli
1 ks vejce
1 polévková lžíce vody na potření spolu se zbytkem vejce
případně sezam na posypání
Pracovní postup:
Připravíme si kvásek z cukru, kvasnic a trošky vody a necháme nakynout, vložíte do mísy s moukou a solí přidejte zbytek v vlažné vody a olej řádně promícháme.Pokud je těsto lepivé nevadí bulky budou nadýchanější a necháme
nakynout asi za 15 minut na teplém místě, přemícháme těsto ještě jednou necháme na teplém místě vykynout minimálně 30 minut.
Vytvoříme bulky stejné velikosti (já si to rozvažuji) nechám na teplém místě nakynout těsně před pečením potřeme vejcem rozšlehaným se studenou vodu a posypeme sezamovým semínkem.
Pečeme při teplotě 200 C asi 12 minut dozlatova
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama