Vyborné recepty pro Vás odemě. Vaření s chuťí

Škvarkové sádlo

1. ledna 2016 v 21:55 | Retigovka |  Vepřové maso

Škvarkové sádlo




Suroviny:

2 kg hřbetní sádlo
sůl dle chuti
5cl mléka
100g/ml voda na podlití sádla


Pracovní postup:

Sádlo nakrájíme na drobné kostičky, vložíme do hrnce podlijeme vodou a za občasněho míchání rozpouštíme až se škvarky opečou do zlatova. Sádlo škvaříme pozvolna při maximální teplotě 160 stopnů Celsia.
Přecedíme škvarky osolíme, pokapeme mlékem připadně pomeleme a smícháme se sádlem.
Necháme mírně vychladnout, naléváme do sklenic a uzavřeme v lednici, vydrží i několik měsíců.


JE TO SICE KALORICKÁ BOMBA ALE JEDNOU ZA ČAS NEMŮŽE UŠKODITMrkající



 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama