Vyborné recepty pro Vás odemě. Vaření s chuťí

HOVĚZÍ LÍČKA NA VÍNĚ

1. ledna 2016 v 21:26 | Retigovka |  Hovězí maso

HOVĚZÍ LÍČKA NA VÍNĚ




SUROVINY:
1000 g Hovězí líčka
200 g cibule
200 g pertržel kořenová
300 g mrkev
100 g celer
300 g rajčatové pyré
70 g olej
200 g/ml červeného vína
500g/ml hovězího vývaru nebo voda
sůl dle chuti
pepř mletý dle chuti
2 snítky tymiánu
6 ks nové koření
5 ks celý pepř
4 ks bobkový list
70 g máslo





PRACOVNÍ POSTUP:

Hovězí líčka nakrajíme na kostky

Očistíme kořenovou zeleninu 2/3 nakrájíme na kostky společně s cibuli a opečeme, přidáme tymián a maso opečeme,
přidáme rajčatové pyré, krátce osmahneme, zalijeme červeným vínem a vývarem, osolíme a přidáme
vývar z nového koření,celého pepře, bobkového listu.

Dusíme do měka asi 3-4 hodiny můžeme pomalu i dusit v troubě asi na 120 C
maso se musí rozpadat.

Měká líčka vyjmeme a štávu rozmixujeme nebo propasírujerme, hustou konzistenci upravujem vývarem
dosolíme případně dopepříme

podáváme se zeleninou podušenou na másle
a bramborovou kaší nebo s bramborovo-celerovým puré









 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 diankaapetanek diankaapetanek | Web | 1. ledna 2016 v 21:30 | Reagovat

Moc pěkný blog, kdyby jsi měla chuť a čas tak se podívej na naše takové menší video. Chceme vědět, jestli se člověk aspoň jednou zasměje! :D Pěkný večer:-) https://www.youtube.com/watch?v=HsnToR4--RQ

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama