Vyborné recepty pro Vás odemě. Vaření s chuťí

Hanácká bramboračka na kyselo

1. ledna 2016 v 21:39 | Retigovka |  Hanácká kuchyně

Hanácká bramboračka na kyselo




Suroviny:

70 g sádla nebo másla
100 g cibule
80 g mouka hladká
voda dle potřeby asi 2 l
400 g brambory
250 g zakysaná smetana
5 ks vejce
10 g petrželka
1 g kmín


Pracovní postup:
Na horkém tuku opečeme na kostičky nakrájenou cibulku,
přidáme hladkou mouku a společně osmahneme.
Zalijeme vodou uvedeme do varu a přidáme na kostičky nakrájené brambory a kmin,
osolíme a vářime minimálně půl hodiny.
Na závěr přidáme zakysanou smetanu a vařené vejce připadně petrželku

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama