Vyborné recepty pro Vás odemě. Vaření s chuťí

Říjen 2015

Štika na bylinkách a slanině

28. října 2015 v 14:18 | Retigovka |  Ryby

Štika na bylinkách a slanině


Suroviny:
600 g Štika filet
100 g slanina (špek)
70 g česnek
1 ks citron
2 snitky rozmarýn
4 snítky tymián
sůl

Pracovní postup:
Filet štiky vložíme na pečíci papír, pokapeme citronovou štávou, osolíme hrubozrnou solí, poklademe tenkými plátky špeku, tyniánem, rozmarýnem a rozpulenýmí stroučky česneku.
pečeme v troubě při teplotě 120°C 7 - 10 minut. Opečené bylinky a česnek vyhodíme a při podávání mužeme zdobit čerstvými snítkami bylinek.


MÜSLI TYČINKY

26. října 2015 v 20:40 | Retigovka |  Převážně zdravě

MÜSLI TYČINKY zdravé mlsání



Suroviny:

300 g ovesné vločky
4 ks banán - střední - mírně přezrálý
4 polévkové lžíce medu
300 g ořechy (mandle, liskový oříšek ale klidně i vlašský nebo jiné nesolené ořechy v poměru a chuti jakou mate rádi
200 g sušené ovoce(ananas, brusinky,merunky případně švestky)
50 g čokoláda 70 %


Pracovní postup:

Ovesné vločky mirně rozmixujeme opečeme na sucho na panvi a necháme vychladnout, smícháme s banánem rozmačkaným na kaši, medem, ořechy, čokoládou a překrájeným sušeným ovocem.

Směs vyklopime na plech vyložený pečícim papírem a rovnoměrně rozprostřeme na vrstvu 1- 1,5 cm řadně utlačíme
aby se nám tyčinky nelámaly a pečeme při teplotě 135 stupnů C asi 40 minut.

Po upečení necháme mírně vychladnout a nakrájíme na tyčinky, po nakrájení se mohou dát ještě na 10 minut do trouby jednotlivě, ale už nejlépe na 2 plechy, pro ty co mají radi tyčinky více křupavé.

Skladujeme v uzavřené nádobě aby nezvlhly




Odřezky z okrajů použijte do jogurtu na snidani nebo svačinku