Vyborné recepty pro Vás odemě. Vaření s chuťí

ALSASKÝ MASOVÝ KOLÁČ

27. září 2015 v 20:17 | RETIGOVKA |  FRANCOUZSKÁ KUCHYNĚ

ALSASKÝ MASOVÝ KOLÁČ



Suroviny:

430 g listového těsta

600-650 g vepřové pečeně
300 g špek

30 cl bílého vína suché

1 hlavičku česneku

3 ks šalotky

1ks žloutek

1 polévková lžíce mléka

sůl dle chuti
pepř dle chuti
petržel
PRACOVNÍ POSTUP:
Maso nakrajíme na dobrobné kostičky společně se špekem zalijeme vínem a necháme alespoň na 6 hodin odpočinout v lednici.
Ocedíme víno přidáme na kostičky nakrájenou šalotku
prolisovaný česnek, sůl, pepř a nasekanou petrželku.
Zabalíme do lístového těsta
potřeme žloutkem rozšlehaným v mléce.
Vrchní část koláče necháme perforovaný, ať má kam odcházet pára z masa jinak koláč praskne.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama