Vyborné recepty pro Vás odemě. Vaření s chuťí

Lilek ala parmigiana

5. července 2015 v 12:32 | Retigovka |  Italská kuchně

Lilek ala parmigiana

Suroviny:

2 ks Lilek střední velikost
1 ks cibule
velka hrst bazalky
400 g mozzarela
400 g protlak
100 g parmazán
150- 200g olivový olej
Cukr dle chuti
Sůl dle chuti
1- 2 ks stroučky česneku
50 g hladká mouka

Pracovní postup:

Lilky nakrájíme na 2 cm silné plátky nasolíme a necháme krátce odpočinout osušíme lehce obalíme v hladké mouce a opékame do zlatova na olivoném oleji.

Připravíme si rajčatový základ pro zapékání: Cibuli nakrájíme na kostičky opečeme do zlatova a přidáme rajčatový protlak a společně opečeme dochutíme solí, cukrem, lehce česnekem a přidáme sekanou bazalku

Lilek vkládáme do zapékací nádoby a vrstvíme lilek, rajčatový základ, mozzarela a opakujeme 2- 4 nahoře posypeme parmazánem a zapékáme při teplotě 180 -200 stupnů celsia.





 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama