Vyborné recepty pro Vás odemě. Vaření s chuťí

Květen 2015

BRAWNIES MASCARPONE

1. května 2015 v 20:17 | Retigovka |  zákusky

BRAWNIES MASCARPONE


Suroviny:

200 g másla
120 g hořké čokolády 70% kakaa
100 g cukru krystal
100 g kakaa
250 g mascarpone
3 ks vejce
120 g hladké mouky
2 polévkové lžíce vanilkového cukru (nejlépe domácího)
špetka soli


Pracovní postup:
Máslo rozehřejeme společně s nalámanou čokoládu ve vodní lázní, necháme trochu vychladnout, potom vymícháme v hladkou směs, přidáme kakao, cukr a sůl.



V druhé míse vyšleháme mascarpone, vejce a vanilkový cukr.




Přidáme čokoládu s máslem, řádně promícháme, přidáme mouku a spojíme.




Těsto nalijeme do připravené formy vyložené pečícim papírem, (peču v malé zapékací nádobě) uhladíme stěrkou a pečeme asi 50 minut.




Vychladlé BRAWNIES krájíme na kostky a při podávání můžeme zdobit ovocnou omačkou nebo jedlými květy.