Vyborné recepty pro Vás odemě. Vaření s chuťí

Masopustní paprčky

13. února 2015 v 15:11 | Retigovka |  Moučníky
  • Masopustní paprčky

  • Suroviny:
  • 500 g hladké mouky + na podsypání
  • 50 g hrubé
  • 1 lžíce krupicového cukru
  • 50 g másla
  • 3 ks žloutky
  • 40 g droždí
  • špetku soli
  • 1 lžičku strouhané citronové kůry
  • 1 ks sáček vanilkového cukru
  • 3 lžice rumu nebo tuzemáku
  • 375 g vlažného mléka
  • 1/2 l oleje na smažení
Pracovní postup:

PŘIPRAVTE KVÁSEK- z vlažného mléka, kvasnic a cukru.
Máslo s cukrem a žloutky společně utřete a přidejte rum, vanilinový cukr a citronovou kůru v míse.



Do mísy přes síto, nasypte mouku a sůl, vlijte kvásek a zbylé mléko. Všechno zpracujte tak, aby vzniklo vláčné, pružné těsto.
Zpracované těsto poprašte trochou mouky, přikryjte utěrkou a nechte na teplém místě půl až tři čtvrtě hodiny kynout, až zdvojnásobí objem.
Těsto znovu promíchejte a vyválejte asi na 2 - centimetrovou tloušťku vykrájejte kolečka nebo čtverce, které nakrojíte rádlem a nechte nakynout.


Mezitím nalijte do hlubšího kastrůlku tolik oleje, aby v něm paprčky mohly plavat, a olej rozpalte.



Paprčky vkládejte tak, aby se nedotýkaly. Obrátí se buď samy, nebo jim můžete pomoci vařečkou. Když stejnoměrně zezlátnou, je hotovo.


Nazávěr pocukrujeme.Smějící se


 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama