Vyborné recepty pro Vás odemě. Vaření s chuťí

Boží milosti

13. února 2015 v 15:32 | Retigovka

Boží milosti


Suroviny:

250 g polohrubé mouky
2 kávové lžičky másla
2 ks žloutky
1 ks celé vejce
nastrouhaná kůra z půlky citronu
šťáva z půlky citronu
2 polévkové lžíce rumu
špetka soli

500 g domácí sádlo na smažení

70 g moučkový cukr na posypání
1 ks vanilkový cukr na posypání

Pracovní postup:
Do misky dejte mouku, máslo, žloutky, celé vejce, citronovou kůru, citronovou šťávu, rum a sůl a řádně vypracujte těsto. Zabalte ho do potravinářské folie a nechte v chladu odpočinout minimálně dvě hodiny


Z těsta vyválejte tenký plát a z něj tvořítky nebo rádlem vykrajujte hvězdy, kolečka, ptáčky a další tvary. Každý kousek po okrajích ještě několikrát ozdobně prořízněte. Vyválené a nakrájené tvary ještě přikryjte a nechte deseti minut odpočinout.


Smažte ve větším množství sádla do zlatova. Usmažené odkládejte na papírový ubrousek, aby se vsákl přebytečný tuk. Ještě teplé obalte v moučkovém cukru s vanilkovým cukrem.




 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama