Vyborné recepty pro Vás odemě. Vaření s chuťí

Domácí chleba

6. prosince 2014 v 21:30 | Retigovka |  přílohy

Domácí chleba


Suroviny:
1 kg hladké mouky
3 polévkové lžíce octa
2 kávové lžičky kmínu
70 g droždí - kvasnice (nejlépe vážené)
500 g/ml vlažné vody
2 špetky soli
1 špetka cukru


Pracovní postup:
Vlažnou vodu smícháme s kvasnicemi a cukrem a necháme kynout, potom přídáme ostatní uvedené suroviny a necháme kynout asi 25 minut.


Těsto dáme na vál a řádně propracujeme a necháme nakynout převálíme do tvaru bochníku položíme na pečíci papír potřeme bílkem a vařečkou uděláme do bochníku 5 dírek.


Pečeme ve vyhřáté troubě na 160 - 180 °C asi 45 minut po upečení potřeme studenou vodou nebo máslem.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama