Vyborné recepty pro Vás odemě. Vaření s chuťí

TIRAMISU s pomerančovým likérem

3. listopadu 2014 v 20:03 | Retigovka |  Moučníky

TIRAMISU s pomerančovým likérem



Suroviny:
500 g mascarpone
5 lžic cukr krupice
5 ks vejce (menší)
1 ks vanilkový cukr
50 ml/g amareto nebo pomerančový likér například cointreau
šálek kávy - silné espreso
1 balení cukrářské piškoty
kakao na posypání


Pracocní postup:

Žloutky vyšleháme s cukrem (krystal, vanilkový cukr) do pěny z bílků vyšleháme sníh.
Do žloutků přidáme Mascarpone, dobře promícháme a nakonec pomalu vmícháme sníh.
Piškoty namáčíme do kávy smíchané s pomerančovým likérem například cointreau , nebo pokapeme přímo ve formě. Skládáme do formy - piškoty, krém, piškoty, poslední vrstvu krému posypeme kakaem.
Necháme min 6 h zatuhnout v lednici.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama