Vyborné recepty pro Vás odemě. Vaření s chuťí

Tarte s hruškami a medem

22. listopadu 2014 v 19:46 | Retigovka |  Moučníky

Tarte s hruškami a medem

Suroviny:
Těsto:
210 g mouky hladké
140 g másla
70 g cukr moučka
1ks žloutek
citronová kůra
Náplň:
6 ks hrušek
3 polévkové lžíce cukr krystal
6 ks hřebíček
1 svitek skořice
5 polévkových lžíc medu
1 citron

Pracovní postup:
Těsto:
Suroviny vložíme do mísy a promícháme až vznikne tuhé těsto, které vložíme do lednice a necháme ho asi 6 hodin odpočinout nejlépe přes noc.


Náplň:
Hrušky oloupene zbavíme jadřinců a dáme krátce povařit do vody s cukrem, hřebíčkem a svitkem skořice, vyndáme necháme vychladnout a nakrajíme na plátky, ktere nedořežeme.
Těsto vyválíme a dáme do formy vyložíme hruškou, polijeme medem a pečeme v troubě při teplotě170°C do zlatova. Hotový tart necháme vychladnout, pokapeme lehce citronou štávou a postrouháme kůrou z citronu.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama