Vyborné recepty pro Vás odemě. Vaření s chuťí

Srnčí plec na smetaně (nebo kýta)

5. listopadu 2014 v 17:55 | Retigovka |  masa

Srnčí plec na smetaně (nebo kýta)


Suroviny:
1000 g srnčí plec
50 g slaniny
200 g nakrájené kořenové zeleniny /mrkev, celer petržel/
100 g nakrájené cibule
30g cukr krystal
500 g hovězího, nebo zvěřinového vývaru
50 g másla na máslovou jíšku na zahuštění
200ml bílého nebo růžového vína
50 g hladké mouky
250 g smetany
70 g tuk - na základ
sůl
1 ks citron
vývar z koření: pepř černý celý, bobkový list, nové koření, tymián, jalovec případně rozmarýn
1 PL hořčice
Pl= polévková

Pracovní postup:
Maso osolíme, protkneme slaninou a osmahneme na zelenino-cibulovém základě - (tuk, kořenová zelenina) s přidáním cukru (necháme zkaramelizovat) nasledovně přidáme maso a opečeme, přidáme vino, vývar z koření citron bez kůry a hořčici a dusíme maso doměkka za občasného promíchávání a podlévání s rozmarýnem.
Měkké maso vyjmeme a zeleninový základ rozmixujeme a zahustime máslovou jíškou/MÁSLO HLADKÁ MOUKA/, provaříme
20 minut od doby varu.
Zjemníme smetanou a dle potřeby dochutíme.



 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama