Vyborné recepty pro Vás odemě. Vaření s chuťí

Mouse de chocolate

5. listopadu 2014 v 17:26 | Retigovka |  Moučníky

Mouse au chocolate


Suroviny:
500 g hořké čokolady na vaření
500 g másla
12 ks žloutku
300 g cukr krystal jemný
12 ks bílků

Pracovní postup:

Hořkou čokoladu s máslem rozpustíme ve vodní lázni,
žlutky s cukrem 150 g vyšleháme do hladké pěny,
bílky vyšleháme s cukrem 150 g do tuhé pěny.
Žloutkovou pěnu zašleháme ručně do čokolady a nakonec zamícháme i bílkovou pěnu, nesmíme mít hrudky.
Plech nebo vhodnou nádobu si vyložíme potravinářskou folii a čokoladovou směs nalijeme dovnitř. Přikryjeme folii a dáme do ledničky na 24 hodin řadně vychladit.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama