Vyborné recepty pro Vás odemě. Vaření s chuťí

Kachna pečená s medovou kůrkou

15. listopadu 2014 v 20:22 | Retigovka

Kachna pečená s medovou kůrkou


Suroviny:

1 ks kachna nejlépe chlazená
3 ks jablka
3 - 4 lžíce medu
voda na podlití
sůl


Pracovní postup:

Kachnu řádně osolíme z venku i zevnitř, břišní dutinu vyložíme jablky zbavené jadřinců.
Vložíme do trouby a pečeme asi 3,5 hodiny při teplotě 180 °C pod pokličkou nebo plechem.
Měkou kachnu vytáhneme vyndáme jablka z břišní dutiny, pokapeme medem a pečeme asi půl hodiny do zlatova při teplotě 120 °C až se kachna začne pomalu rozpadat opatrně naporcujeme a sevírujeme například s kysaným zelím a variací knedlíků.



 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama