Vyborné recepty pro Vás odemě. Vaření s chuťí

Husí paštika domácí

3. listopadu 2014 v 19:53 | Retigovka |  svatomartinské hodování

Husí paštika domácí



Suroviny:

500 g husích nebo kachních jater
300 ml mléka
75 ml/g koňaku nebo brandy
75 ml/bílého portského vína
200 g másla
panenský olivový olej
sůl
pepř nejlépe bilý

Pracovní postup:

1 den Játra dobře omyjeme, odblaníme a necháme odležet jeden den v mléce. min 6 hod
2 den Propláchneme a dáme játra odpočívat do koňaku (nebo brandy) asi 6 hodin dále portského také asi 6 hodin.
3. den Játra necháme okapat, polovinu z nich nakrájíme na kostičky, orestujeme na oleji a necháme zchladnout.
Druhou polovinu dvakrát umeleme na masovém mlýnku nebo rozmixujeme kuchyňském kutru s rozměklým máslem, solí a pepřem.
Je možné i celou dávku jater rozmixovat /potom bude paštika hladká bez mozajky/.
Do fáše přidáme vychladlé kusy jater, zamícháme a případně ještě dochutíme portským či koňakem.
Formu vyložíme potravinářskou fólií, naplníme paštikou a několikrát sklepneme/ zbavíme se tak bublin/.
Paštiku pečeme ve vodní lázni ve vyhřáté troubě na 80 °C asi 40 minut. Po zchladnutí vložíme do lednice alespoň na 24 hodin a necháme dobře ztuhnout.
4 den: podáváme s různými druhy pečiva - např. domácí chléb, doplňujeme saláty nebo výhonky, ořechy, sušeným ovocem, želé a čatní.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama