Vyborné recepty pro Vás odemě. Vaření s chuťí

Houbová omáčka s vínem

3. listopadu 2014 v 19:58 | Retigovka

Houbová omáčka s vínem


Suroviny:
200 g hub
70 g cibule nebo šalotka
50 ml/ g bílého suchého vína
100 ml/g vody
100 ml/g šlehačky
30 g olivového oleje nebo másla
kmín špetka
pepř
sůl
citronová štáva dle chuti

Pracovní postup:
Oloupanou šalotku nebo cibuli nakrájíme na drobno /doporučuji použit malé cibulky/ osmahneme do zlatova a přidáme očištěné a nakrájené houby podusíme společně s kmínem zalijeme suchým bílým vínem, vodou a zredukujeme, houby musí být měkké část znich můžeme klidně rozmixovat a tim omáčku částečně zahustíme uplné rozvarění hub není žádoucí. Přidáme smetanu, osolíme, opepříme a podle potřeby dáváme citronovou štávu
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama