Vyborné recepty pro Vás odemě. Vaření s chuťí

Creme Anglaise - Vanilkový krém

5. listopadu 2014 v 16:47 | Retigovka |  Moučníky

Creme Anglaise - Vanilkový krém

cca 500ml /g

Suroviny:
4 velké žloutky
4 lžíce jemného krystalového cukru
250 ml/g mléka
170ml/ šlehačky
1/2 vanilkového lusku rozkrojeného po délce v půli nebo vanilkový cukr

Pracovní postup:
Připravíme si ledovou lázeň /voda led/. V misce našlehame žloutky s cukrem do hladka. Do kastrolku nalíjeme šlehačku s mlékem a položit na střední plamen, nožem rozřízneme, vyškrábneme semínka z vanilkového lusku a přidame je do kastrolku se smetanou a mlékem, přidame také prázdný lusk.( Používáte-li vanilkový cukr, tak ho přidame místo lusku). Přivedeme do pomalého varu, snížime teplotu. Pozvolna přidáme směs žloutků a cukru do horkého mléka se smetanou.
Vařime ¨creme anglaise¨ na středním ohni za stálého míchání vařečkou, až krém zhoustne. Vyjmeme vanilkový lusk a přelíjeme krém přes síto do ohnivzdorné mísy. Položíme mísu do vodní lázně a za občasného míchání necháme zchladnout a dbáme aby se na povrchu neutvořil škraloup. Přikryjeme potravinářskou folii a dáme do lednice. Doba použití až na 4 dny.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama