Vyborné recepty pro Vás odemě. Vaření s chuťí

Tvarohová žemlovka

21. října 2014 v 20:44 | Retigovka |  Moučníky

Tvarohová žemlovka

asi 5 porcí



Suroviny:
žemle - rohlík 8 ks
5 ks vejce
500 g/ml mléko
50g máslo
špetka soli

Tvarohová nápln:
2 ks tvaroh
2ks žloutek
100 g krystal cukr
25 g vanilkový cukr

Vanilkový cukr si mužete vyrobit domáci jako já - z krystalového cukru a vanilkového lusku který podélně rozkrojíte vyškrábnete vnitřní dužinu a smicháte s jemným krystalovým cukrem, přidáte zbytek vanilkového lusku a skladujete v uzavřené doze např skleněné v temnu.

Pracovní postup:

Tvarohová nápň:
2 ks tvaroh, 2ks žloutek, 100 g krystal cukr, 25 g vanilkový cukr
Suroviny v misce smícháte


Pracovní postup:
Tvarohová nápň:
2 ks tvaroh, 2ks žloutek, 100 g krystal cukr, 25 g vanilkový cukr
Suroviny v misce smícháte.

Vaječný přeliv: vejce rozšleháme v mlékem a osolíme

Žemle si nakrájíme na kolečka či plátky a námáčíte ve vaječném přelivu, vkládáme do vymazané a strouhankou vysypané zapékací nádoby. Vrstvíme - žemle namočené ve vaječném přelivu, tarohovou náplň a opět žemle namočené ve vaječném přelivu. Pokud zbyl přeliv vlijeme ho nahoru a vložime do rozehřáté trouby na 170 stupnů celsia a pečeme do zlatova a až úplně zmizí tekutina uprostřed. Hotovou žemlovku vyndáme z trouby a poklademe plátky másla.
Při podávání pocukrujeme a můžene podávat s kompotem nebo s ovocným salátem



 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama