Vyborné recepty pro Vás odemě. Vaření s chuťí

Millefeuilles

7. října 2014 v 20:29 | Retigovka |  Moučníky

Millefeuilles


Suroviny:
1 ks listové těsto 280 g
náplň:
500 ml mléka
100 g cukru
1 ks pudikový prášek příchuť vanilka
2 ks žloutek
1ks vanilkový lusk nebo vanilkový cukr
poleva:
štáva z 1/2 citronu
2 pol. lžíce moučkový cukr
2 pol. lžíce čokoládové polevy

Pracovní postup:
Vyválený plát listového těsta rozdělíme na 3 díly, dle obrázkového návodu a pečeme v troubě při teplotě 180 stupnů celsia do zlatova a necháme vychladnout.

300 ml mléka uvedeme do varu, zbytek mléka rožšleháme v misce s cukrem, pudinkem a žkoutky a přidáme
do vřelého mléka a mícháme do nezhustnutí asi 3 minuty, potom přelijeme do jiné nádoby a necháme vyhladnout.
Vychladlou směs rozšleháme s hnědým rumem nebo s tuzemákem.
Dále plníme dle obrázkového návodu. nahoru připravíme polevu z cukru a citronu a zdobíme čokoládou.
odkaz na zdobení.
https://www.facebook.com/video.php?v=1534995426712067&set=vb.1482788285266115&type=2&theater

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama