Vyborné recepty pro Vás odemě. Vaření s chuťí

Konfitované husí stehno

25. října 2014 v 22:43 | Retigovka |  svatomartinské hodování

Konfitované husí stehno

5 porcí

Suroviny:

5 ks Husí stehno
800 g Husí sádlo nebo vepřové doma vyškvařené
hrubozrnná sůl
popřípadě Smějící se
5 kávových lžiček MED

Pracovní postup:
Husí stehna nasolíme necháme odležet několik hodin, sůl očistíme vložíme do pečíci nadoby, zalijeme horkým sádlem a pomalu pečeme při teplotě 90°C 10 až 12 hodin.
Mužeme nechat v sádle vychladnout a vchladné místnosti skladovat se stálou teplotou /sklep/ i několik týdnů.
Pokud budeme konzumovat ihned po dokončení tepelné úpravy, vyndáme ze sádla a mužeme ještě pokapat stehna medem a vložit na pár minut do trouby.

Pro ty co nemají tolik času na přípravu použijeme spíše šetrené pečení při teplotě 140°C asi 4 hodin a dokončíme při teplotě 160°C asi 2 hodiny.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama