Vyborné recepty pro Vás odemě. Vaření s chuťí

Jablečné pyré - přílohové

25. října 2014 v 16:00 | Retigovka |  svatomartinské hodování

Jablečné pyré - přílohové

asi 5 porcí

Suroviny:

3 ks jablka /vyzrálé odrůdy nejlépe české produkce/
20g másla
10 g cukru
100 ml/g bílého aromatického vína / muškát moravský/ použila jsem růžové a ovlivnilo to barvuPřekvapený
1/2 citronu
2 ks hřebíček

Pracovní postup:
Jablka oloupeme a zbavíme jadřinců nakrájíme na kostky, krátce opečeme na másle s přidáním cukru a zalijeme vínem a štávou z citronu. Přidáme hřebíček a podusíme na středním plameni do měka, vyndáme hřebíček a rozmixujeme.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama