Vyborné recepty pro Vás odemě. Vaření s chuťí

Husí kaldoun

25. října 2014 v 17:54 | Retigovka |  svatomartinské hodování

Husí kaldoun

staročeská receptura asi na 10 porcí 0,33 l


Suroviny:
850 g Husí droby: křídla, krk, žaludky. játra, srdce
350 g kořenová zelenina /mrkev ,celer petržel/
100 g hrášek mražený
120 g máslo
80 g hladká mouka
100 g žampiony čerstvé
sůl
pepř
200 g šlehačka 33 %
petrželka listová
voda dle potřeby

Pracovní postup:
Droby vložíme do studené vody osolíme, uvedeme do varu.Váříme táhlým pozvolným varem asi 2 hodiny během vaření sbíráme pěnu která se utvoří na povrchu vývaru, přidáme kořenovou zeleninu a vaříme až změkne rozvaření je nežádoucí. Přecedíme a vložíme hrášek, polévku zahustíme máslovou jíškou/ rozpustime máslo přidáme hladkou mouku a krádce osmahneme/ provařujeme alespon 20minut od doby varu co jsme přidali máslovou jíšku.
Do polévky vložíme na kostičky nakrajené droby / žaludky. játra, srdce/ a na másle podušené žampiony dochutíme solí, pepřem, a zjemníme šlehačkou. zdobíme např. petrželkou.


 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama