Vyborné recepty pro Vás odemě. Vaření s chuťí

HRÁŠKOVÝ KRÉM

7. října 2014 v 20:33 | Retigovka |  polévky

HRÁŠKOVÝ KRÉM

asi na 5 porci


Suroviny:
500 g hrášek čerstvý nebo mražený
700 g zeleninový vývar nebo voda na vaření hrášku
50 g máslo
150 g šlehačka 33% nebo 40%

na doplnění:

krutony - ze 2 ks rohlíků
5 lžiček zakysaná smetana

Pracovní postup:
Hrášek zalijeme zeleninovým vývarem nebo vodou, osolíme a krátce povaříme asi 5 minut od doby varu.
Rozmixujeme přidáme šlehačku, máslo a už nevaříme mužeme přidat na dochucení pepř, ale nejlépe bilý.
Konzistenci upravujeme zeleninovým vývarem.

Krutony:
rohlíky nakrájíme na kostičky a opečeme v troubě do zlatova při teplotě 160 stupnů celsia.

Polévku na talíři zdobíme zakysanou smetanou



 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama