Vyborné recepty pro Vás odemě. Vaření s chuťí

KUŘECÍ VÝVAR

13. září 2014 v 14:30 | Retigovka |  polévky

KUŘECÍ VÝVAR s nudlemi nebo strouhánkem




Suroviny:

450 g Kuřecí maso - křídla - skelety
2-3 l voda
60 g mrkev
30 g celer
30 g petržel
sůl
libeček (naťová zelenina chutí a vůní připomínajíci polévkové koření)
60 g cibule
2 ks bobkový list
5 ks celý pepř
4 ks nové koření
případně rajče

Postup:

Kuřecí křidla vložíme do studené vody osolíme uvedeme do varu stáhneme a vaříme táhlým varem (asi 96 stupňů celsia)
sbíráme pěnu, která se vytvoří, kterou vyhazujeme způsobuje nežádoucí zakalení polévky.


Přidáme bobkový list celý pepř, nové koření a vaříme asi 1hodinu, přidáme mrkev, celer, petržel, libeček případně rajče a vaříme asi půl hodiny.



Vývar přecedíme a mužeme přidat nudle, strouhánek, krátce povaříme dochutíme solí a přidat můžeme drobně nasekanou pažitku nebo petrželku, případně nakrájíme na drobno mrkev.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama