Vyborné recepty pro Vás odemě. Vaření s chuťí

Křehký koláč s jablky

13. září 2014 v 14:42 | Retigovka |  Moučníky

Křehký koláč s jablky

Suroviny:
Křehké těsto:
420 g mouka hladká + na podsypání
280 g másla
140 g cukr moučka
2ks žloutek
citronová kůra (řádně omyjeme)


náplň do koláče:
na vaření pudingu:
1 ks pudigový prášek
500 g mléka to je půl litru
2 ks polévková lžíce cukr moučka

jablková směs:

4 ks jablka střední
1 lžíce cukr krystal
1 lžíce bramborový škrob
skočice dle chuti

1 ks vejce na potření kolače před pečením

Pracovní postup:
Těsto: suroviny zpracujeme ve vláčné těsto a necháme odpočinout alespoň půl hodiny v lednici nejlépe 2 hodiny
rozdělíme na díly 2/3 a 1/3.

2/3 vyválíme tak aby kopírovalo dno formy a položíme na dno zvolené nádoby, tak aby okraje vyčnívaly nad okraj.
Vlijeme uvařený částečně vychladlý puding, poklademe směsí olopaných nahrubo nakrájených jablek smíchaných se skořici, krystalovým cukrem a lžící bramborového škrobu.


1/3 vyválíme a rádlem rozkrájíme na plátky kterýmí následovně zdobíme vrchní část koláče.Pomažeme rozšlehaným vejcem a pečeme při teplotě 170 stupnů celsia do zlatova.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama