Vyborné recepty pro Vás odemě. Vaření s chuťí

GNOCCHI SE ŠALVĚJOVÝM MÁSLEM A sýrem GRAN MORAVIA

13. září 2014 v 14:52 | Retigovka |  Italská kuchně

GNOCCHI SE ŠALVĚJOVÝM MÁSLEM A sýrem GRAN MORAVIA

Suroviny:
těsto:
600 g brambory vařené ve slupce vychladlé a oloupané
1 ks vejce
10 g sůl asi špetka
170 g hladká mouka
doplňky:
150 g máslo
pár snítek šalvěje
100 g sýr gran moravia nebo parmazán


Výrobní postup:
vyrobíme si těsto z brambor uvařených ve slupce vychladlých a oloupaných, které nastrouháme nebo nameleme, přidáme vejce, sůl asi špetku, hladkou mouka, vypracujeme hladké - nelepivé těsto konzistenci upravujeme moukou, kterou pozvolna přidáváme, vyválime válečky, které krájíme na dílky, ze kterých pomocí vidličky s dlohymi zuby tvarujeme ryhované nočky.



Vkládáme do vařící vody přivedeme k varu podmíchneme vařečkou, ztlumíme a vaříme asi asi 2 minuty
Podáváme s přepuštěným šalvějovým máslem a sýrem gran moravia .

šalvějové máslo:

do kovového šálku vložíme máslo přidáme pár lísků šalvěje a společně rozpustíme a necháme lehce probublat
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama