Vyborné recepty pro Vás odemě. Vaření s chuťí

Sirup z květu černého bezu

2. července 2014 v 20:51 | retigovka |  zavařeniny, marmelády, sirupy
Sirup z květu černého bezu - BEZINKOVÝ SIRUP


Suroviny
35- 40 ks květů černého bezu (střední velikost)
80 g kyselina citronová
3 ks citronu (střední velikost)
2 kg cukr krystal nebo krupice
2 l vody


Výrobní postup:

Převaříme vodu přidáme kyselinu citronovou a necháme vychladnout.
Květy omyjeme lechce vodou vložíme do sklenice společně s omytým a na kolečka nakrájeným citronem.
Zalijeme vodou s kyselinou citronovou, přikryjeme např. utěrkou a necháme asi 24 hodin luhovat.



Po 24 hodinách přecedíme přes cedník a plátno nebo gázu, do hrnce přídáme cukr a přivedeme k varu za občasného míchání. POZOR DÁLE NEVAŘÍME.


Vléváme do sterilizovaných lahví nebo sklenic( sterilizovaných- vyléváme vařící vodou)
Uzavřeme víčkem a necháme chladnout dnem vzhuru.
Skladujeme na chladném tmavším místě.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Gabriela Gabriela | E-mail | 3. června 2015 v 16:29 | Reagovat

Děkuji za tento recept. Sirup je vynikající... Dnes jsem musela udělat další dávku. :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama