Vyborné recepty pro Vás odemě. Vaření s chuťí

Pesto - domácí

1. července 2014 v 11:57 | Retigovka |  Italská kuchně

Pesto - domácí



Suroviny:

Bazalka
sůl
česnek
oříšky ( vlašské, piniové nebo sezamové semínko )
sýr ( Grand Morávia, parmezán, pecorino)
olivový olej

Postup:

Do hmoždíře dáme bazalku, sůl, česnek a třeme přidáme oříšky jemně nastrouhaný sýr a drtíme nakonec přidáváme olivový olej, nebo dáme suroviny do mixeru a rozmixujem. Oříšky a sýr ( druh) dáváme podle chuti nebo dostupnosti surovin.
Vhodné do polévek, salátu, těstovin na opečenou housku atd.
POZOR PESTO NENÍ VHODNÉ OHŘÍVAT PŘI VYSOKÉ TRPLOTĚ HOŘKNE do teplych jidel přidáváme po uvaření.


 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama