Vyborné recepty pro Vás odemě. Vaření s chuťí

FOCACCIO

30. června 2014 v 21:36 | Retigovka |  Italská kuchně

FOCACCIO


Suroviny:
390 g hladké mouky 00 exta
300 g voda ( vlažná )
2 lžičky soli ( kávové malé)
40 g kvasnice ( používám raději rozvažované )
1 pol lžíce olivového oleje + na pomazání plechu a mísy na kynutí

Suroviny které mužeme dávat nahoru:
olivy
rozmarýn
sůl (hrubozrnnou mořskou)
smes italských bylinek

Postup :

Hladkou mouku nasypeme do mísy, přidáme sůl, promícháme a uděláme důlek, vložíme rozdrobené kvasnice, zalijeme vlažnou vodou, přidáme olej a vymícháme. Hotové těsto necháme kynout na teplém místě ve větší míse vymazané olejem alespoň hodinu, při kynutí přikryjeme potravinářskou folii.
Těsto roztlačíme na vymazaný plech a zdobíme podle chuti např olivami, rozmarýnem, sůlí (hrubozrnnou mořskou)
směs italských bylinek.........



Pečeme při teplotě 200 stupňů celsia asi 30 minut.

 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama