Vyborné recepty pro Vás odemě. Vaření s chuťí

Jahodové knedlíky kynuté s tvarohem

30. května 2014 v 20:46 | Retigovka |  Moučníky
Jahodové knedlíky kynuté s tvarohem



Suroviny: asi na 5 porcí- 6 knedlíku na porci

700 g mouka hrubá
350 g mléko
30 g cukr krupice
40 g kvasnice - droždí
1 ks vejce
6 g sůl (asi jedna špetka)
30 ks jahody
voda na vaření knedlíku - dle ptřeby
10 g cukr moučka na posypání
150 tvaroh
180 g másla


Výrobní postup:

Z poloviny vlažného mléka, cukru, a kvasnic připravíme kvásek a necháme nejlépe na teplém místě nakynout.


Do mísy dáme hrubou mouku, sůl, promícháme přidáme vejce a kvásek a zbytek mléka, řádně promícháme dbáme aby těsto mělo vláčnou spíše řidši konzistenci(tuhé těsto způsobuje hutné knedlíky které jsou po uvaření tvrdší ).Necháme na teplém míste vykynout a opakovaně alespon ještě jednou řádně promícháme a opět necháme nakynout.



Vyválíme na silnější plát asi 1 - 1,5 cm a vykrajujem tvořítkem nebo i hrnkem kolečka


poklademe jahodami a řádně zabalíme a necháme nakynout.


Vkládáme do váříci vody necháme zavřít a vaříme pozvolna 10 minut, 5 minut na jedné straně a 5 minut na druhé.

po uvaření vyndáme a propícháme kuchařskou vidličkou ( aby vyšla pára a knedlíky se nesrazily)


Knedlíky podáváme s rozpuštěným máslem, moučkovým cukrem a tvarohem.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama