Vyborné recepty pro Vás odemě. Vaření s chuťí

Rebarborový koláč

26. dubna 2014 v 11:02 | Retigovka

Rebarborový koláč s kynutého těsta

( můžeme podávat s vanilkovou zmrzlinou a mátou)


7 ks řapíků rebarbory
100 g cukru krystal NEBO TŘTINOVÝ
voda na vaření dle potřeby

Těsto:
50 g kvasnice
20 g cukr krystal polévková lžíce
250 g mléko
750 g polohrubá mouka - výběrová
150 g máslo nejlepe pouze živočišného původu česká výroba

Posypka - drobenka:
150 g hladká mouka 00 extra
120 g máslo nejlepe pouze živočišného původu česká výroba
120 g sádlo
150 g cukr moučka


Pracovní postup:

Řapiky rebarbory nákrájíme na kousky a vložíme do vaříci vody s cukrem, necháme velmi krátce projít varem a opartně scedíme a necháme vychladit.

NEBO SYROVOU REBARBORU MACERUJEME V TŘTINOVÉM CUKRU




Výroba těsta:
připravíme si kvásekvlažné mléko, cukr, kvasnice lehce pomícháme a necháme na teplem mistě nakynout cca 5-7 min.
kvásek vkožíme do mouky a řádně vypracujeme v hladké řidši těsto. necháme na teplém místě vykynout, přidáme máslo zapracujeme a necháme opět vykynout. /konzisteci upravujeme mlékem nebo moukou dle potřeby/


vykynuté těsto vložíme na plech vymazaný tukem a roztáhneme rukou po celém plechu díky řidší a hladké konzistenci



poklademe vychladlou rebarborou a posypeme drobenkou.



Drobenka:

jednotlivé suroviny hladká mouka, máslo, sádlo, cukr moučka spojíme v sypkou konzistenci.

Vkládáme do trouby rozehřáté na 170 stupnů Celsia a pečene do zlatova asi 40 minut.




Vychladlý koláč krájíme na porce.

 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama